Unrealistic expectations

0 Posted by - 10 maart 2017 - Blog Post

 

Tja waar zullen we eens beginnen bij deze. Het probleem van deze tijd , de maatschappij waarin wij leven.

Mensen hebben simpel weg te hoge verwachtingen van alles in het leven. Ik behoorde hier ook toe. We willen allemaal het beste mooiste en duurste hebben om er maar bij te mogen horen of iets dergelijks!?

Je ziet het op socialmedia de een moet de ander overtroeven, kinderen moeten de nieuwste en duurste kleding en speelgoed hebben, volwassenen de nieuwste telefoons noem het maar op. Maar dat is alleen nog maar het materialistische verhaal. Nee het kan nog veel erger…

Het perfecte leven

Wij willen ook allemaal het perfecte leven zoals van die BNérs en al die leuke vloggers en bloggers. Ik behoor niet tot die lucky few die van een sponsor een nieuwe auto krijgen door iets te promoten, nee ik wil iets anders promoten. Dat het niet normaal is om extreem overdreven gelukkig of optimistisch te zijn, Heel je leven fantastisch te laten lijken voor de buitenwereld. Nee je mag je best weleens klote voelen of down zijn. Dit is namelijk de reden dat er zoveel mensen depressief of een burn-out hebben omdat ze niet dat perfecte leven, baan, hobbie of gave hebben die een ander zo graag laat zien. Wij willen ons allemaal meten aan de rest van de wereld. Of het nou je buren zijn familie of kennissen / vrienden. Je mag best afwijken en anders zijn. Niets mis mee.

Sterker nog ik wil er niet bij horen…

Nog vervelender is het als mensen ook in de relatie sfeer het nooit goed genoeg hebben en niet meer weten wat ze voelen/ willen. Ik heb het over het feit dat onrealistische verwachtingen worden geschept als men een relatie aan gaat. Of het beeld van een ideale partner… Dat bestaat namelijk niet, niemand is perfect! Het leven is niet altijd leuk en bestaat niet alleen maar uit leuke dingen. Helaas!

Maar daar gaat het heel vaak fout deze tijd. Mensen doen geen moeite meer voor elkaar en denken dat het gras ergens anders groener is of kan zijn… Bevalt het even niet of gaat het niet hoe men wilt of is er een keer een woordenwisseling dan zet je er gewoon meteen een punt achter. Dat is het makkelijkste, geen uitleg geven en gewoon door met je leven en de ander met vraagtekens laten zitten…Respectloos. De tijd dat mensen moeite deden voor elkaar is geweest. En gelukkig zijn er nog wel mensen van de oude stempel die er echt voor willen gaan alleen kom je ze niet zo snel tegen. De maatschappelijk druk om te presteren is heel groot en eist zijn tol van mensen. Vermoeidheid en desinteresse in elkaar als gevolg.

Of ze komene er na 2 jaar achter wat ze hebben weggegooid en krijgen dan spijt. Dan is het meestal te laat. Denk er dan nog maar eens aan terug! Toen wilde JIJ er niet voor knokken en is het jou verlies.  Jou onrealistische beeld van de werkelijkheid heeft je eigen ongelukkige gevoel veroorzaakt. Te hoge verwachtingen in het leven hebben is niet goed. Ook niet als je te hoge verwachtingen van iemand anders hebt wordt je teleurgesteld. Wees realistisch. Je werkt beide, misschien zijn er kinderen, er is weinig tijd voor leuke dingen maar maak er dan tenminste iets van als je samen bent of kan zijn!

Je kunt beter open en eerlijk naar elkaar zijn en alles nemen zoals het komt. Ik heb geleerd om niet meer zoveel waarde aan woorden te hechten maar meer aan iemands acties en reacties, heel eerlijk zelfs deze kun je soms nog in twijfel trekken. maar goed dan zou je nooit meer iemand kunnen vertrouwen.

Neem elkaar zoals je bent. Is de klik er dan is hij er. Na een ruzie praat je erover.  Bied je excuses aan. Geef elkaar een knuffel en praat erover want mensen communicatie is key in een relatie. en als eerste het vertrouwen in elkaar kunnen hebben en de rest moet vanzelf gaan en je zult dingen van elkaar moeten accepteren en soms moeten toegeven aan de ander zijn minpunten

Ik spreek uit ervaring. ook qua vriendschappen.

Wees lief voor elkaar, heb elkaar lief want voor je het weet kan je het misschien nooit meer goed maken.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No comments

Leave a reply

1 × 2 =