Waarom ben je nooit goed genoeg voor iemand?

1 Posted by - 22 augustus 2016 - Blog Post

Een vraag die al een tijd door mijn hoofd gaat… En ik kan het antwoord niet vinden.

Iedere keer als je een poging doet om mensen om je heen te vinden die gelijk gestemd zijn met jou en waarvan je denkt “Dit is iemand die ik graag beter wil leren kennen” dan komt het nooit verder dan een heel erg oppervlakkige vriendschap terwijl je eigenlijk diegene graag beter zou willen leren kennen. Maar het lijkt wel of mensen het tegenwoordig te druk hebben met zichzelf en anderen eigenlijk helemaal niet meer belangrijk zijn.

Je wilt graag met iemand afspreken of eens een keer wat leuks doen. Maar men heeft vaak geen tijd en wil dit blijkbaar ook niet maken. Aan de ene kant snap ik dit wel want iedereen heeft een druk bestaan. Maar aan de andere kant hebben ze wel tijd voor andere prioriteiten. Ik weet wel dat ik soms introvert kan zijn maar probeer toch echt wel nieuwe contacten te maken en iets met die persoon op te bouwen (vriendschappelijk). Dus ik treed wel naar buiten en ben sociaal, en kan dus ook soms extravert zijn. Ik snap gewoon niet waarom mensen vaak niet die wederzijdse interesse in mij hebben. Wat doe ik verkeerd dat ze hun interesse blijkbaar in mij verliezen? Ben ik te saai, is mijn levensstijl te verschillend, Heb je niet genoeg centen of de perfecte baan?

Als je denkt een beste vriend(in) te hebben gaat het verhaal altijd over hen en als jij eens aan het woord bent dan is het allemaal niet zo interessant en dan puntje bij paaltje ben jij nog de slechte vriend(in) ook, Want jij onderhoud geen contact of hebt het altijd over jezelf… WTF!. Als jij in de problemen zat was ik er altijd voor je. Dag en nacht… Waarom ben ik dan ineens niet meer goed genoeg? Omdat ik zelf ook net als jij problemen heb? En ik ook eens een keer rust wil in mijn leven, en even geen mensen om mij heen wil hebben. Geen idee. Ik weet alleen dat ik het erg jammer vind en soms echt niet begrijp waarom mensen je in hun leven toelaten en je vervolgens zonder reden als grofvuil aan de kant zetten. Alsof het allemaal niets heeft betekend.

Met een relatie ben je ook vaak maar tijdelijk goed genoeg. En is men je snel beu. Niet praten of er iets aan proberen te doen… Zomaar opgeven en de ander in de wachtkamer laten zitten niets begrijpend waar het vandaan komt en volledig in onwetendheid. Geen reden. Zonder gevoel.

Ik snap niet waar je dit aan verdient en ja ik weet dat ik niet de enige ben en dat er misschien zoveel rond lopen maar dat maakt het niet goed of acceptabel. Waarom doen mensen toch zo raar?

Waarom doen mensen sowieso allemaal zo vaag tegen elkaar. Wees eerlijk . Praat met elkaar. Is je relatie niet goed, doe er wat aan. Zeg het eerlijk en stap op. Als je beter kan, kan je beter gaan! Maar wees er eerlijk over.

Maar dit geld uiteraard ook voor vriendschappen.

Nee ik vind dit allemaal niet makkelijk en heb al genoeg aan mijn hoofd. Het laat mij alleen wel zien wie er echt in mijn leven willen blijven en wie er zo uitwandelen… Dan weet je wel meteen wie je echte vrienden zijn. Want echte vrienden blijven vrienden en zijn er altijd voor elkaar. En hebben eens in de zoveel tijd ook oprechte interesse in elkaar.

Voor sommige mensen ben je als persoon nooit goed genoeg. Gelukkig ben ik wel tot de conclusie dat dit niet aan mij ligt maar aan hen.Want zij zijn natuurlijk wel perfect 😉

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No comments

Leave a reply

achttien − 16 =