Ik weet niet wat het is.

0 Posted by - 24 juli 2016 - Blog Post

Steeds meer ga ik mezelf van alles afvragen. Het hoe en waarom, wat heeft alles voor zin. Overal maar moeite voor doen en uiteindelijk heb je toch nul op balans. Je past er niet tussen. Ik pas niet in deze maatschappij.

Of het nou om relaties gaat vrienden of werk. Zelfs gewone sociale contacten lopen stroef. Iedere keer ga ik nu steeds meer twijfelen of er toch niets mis is met mij of is de hele wereld dan gek? Ik weet niet wat het is, maar ik weet wel dat ik echt graag dingen anders zou willen dan hoe ze nu gaan.

In de maatschappij kan je gewoon tegenwoordig weinig goed doen. Bij je baas is het nooit goed genoeg en kan het altijd allemaal beter en anders en weer verbeterd worden want ja 10% meer omzet is geen winst… ook geen groei… Goedemorgen zeggen tegen iemand is een aanval op zijn / haar persoon. En kan je nog ruzie opleveren ook op straat als je al geen klap voor je muil krijgt. Als je met iemand graag bevriend wilt zijn voldoe je ook niet aan de criteria en wordt je gezien als gebruiksvoorwerp. Want de ene keer kunnen ze je wel gebruiken en zodra ze iets of iemand anders hebben zijn ze weer klaar met je. Of ze denken dat je iets van ze wil. Ik weet dat het allemaal niet vrolijk klinkt maar de mensen die alsmaar alles zo positief zien. DOE JE OGEN EENS OPEN. voor de echte wereld.

De wereld is zo leuk niet meer. En dan heel wat anders ik zou niet eens meer aan kinderen willen beginnen nu, een relatie lijkt me leuk maar wie wil er nu een kind laten opgroeien in deze tijd. Waarin alles draait om geld, Geweld, hebzucht, lust , uiterlijk vertoon en egoïsme. Ik in ieder geval niet. Gelukkig hoor ik om mij heen ook wel mensen die hetzelfde zeggen en denken, alleen kan die kleine groep helaas ook niets veranderen. Ja ze zeggen dan ”Je moet er maar mee leren leven” Alsof “wij” voor dit leven hebben gekozen. Ik niet hoor. Ik probeer mij menselijk te gedragen en een helpende hand te bieden en liefdevol met mijn medemens om te gaan.

Kan ik helaas niet van sommige andere mensen zeggen die zich niet humaan gedragen. Af en toe schaam ik mezelf er zelfs voor dat dit dan je medemens is.

Begrijp me niet verkeerd dat ik een hekel aan mensen heb, want dit is niet zo alleen er zouden wel wat dingen moeten veranderen maar wat ? Goede vraag.

 

Laten we eens beginnen met wat aardiger voor elkaar te zijn…

No comments

Leave a reply

twintig − 14 =