“You become like the people you spend the most time with”

0 Posted by - 14 juli 2016 - Blog Post

“You become like the people you spend the most time with”

Dit wil zeggen dat je meer met leuke, gezellige, fijne personen om moet gaan of op moet zoeken. En zet de verkeerde negatieve uit je leven moet zetten.

Ik ben zelf normaal vrij positief ingesteld maar kan uit ervaring zeggen dat sommige mensen je energie opslurpen, en je dus ook echte letterlijk helemaal leeg kunnen zuigen. Niet dat ze dit altijd opzettelijk doen. Maar omdat ze jou niet jezelf laten zijn of jou aan willen horen. Geen begrip kunnen hebben voor jou situatie.

Ook ik zelf ben niet onbekend met negativiteit. Helaas al een aantal keer met depressies en burn-outs te maken gehad en probeer mij hier iedere keer doorheen te worstelen. Zelfs nu nog. Want naar mijn idee als je hier vatbaar voor bent en tevens zegt de wetenschap dit ook dat het nooit helemaal weg zal gaan. Het blijft op de loer liggen. Het enige wat je kunt doen is het dragelijker maken. Middels medicijnen en/of therapie. Maar wat ook zeker heel erg belangrijk is, is je proberen te omgeven in positieve omstandigheden en dus ook mensen. Niet dat altijd alles dan ineens beter is maar het helpt wel. Ga leuken dingen doen en dingen ondernemen. Sporten, bewegen. Het is allemaal heel moeilijk in deze tijd. We worden overspoeld met informatie en prikkels die vaak ook allemaal niet even vrolijk zijn.

Waardeer je echte vrienden die er voor je willen zijn. Leg ze alles uit hoe je je voelt en ga niet in een hoekje zitten. Inmiddels gaat het met mij op dit moment weer. Gelukkig heb ik een aantal echte vrienden die op 1 hand te tellen zijn. Waar ik vaak met mijn verhaal terecht kan en sommige kunnen alleen een luisterend oor bieden en de ander begrijpt het ook omdat ze dezelfde ervaring en gevoelens delen.

Zoek je vrienden goed uit… Praat met ze en verwijder de rotte appels uit je leven die je geen geluk brengen. Die je laten afvragen of jij iets fout hebt gedaan.  Sommige willen alleen maar in de leuke tijden bij je zijn. En zeggen dat ze vrienden zijn. In feite maken ze gebruik van jou goedheid. Maar zodra het even niet zo lekker gaat zijn ze verdwenen. Geen echte vrienden dus…

Ik wil heel graag gelukkig zijn.

 

No comments

Leave a reply

twee − 1 =